Egészségvédelem


Veszelyhelyzet utan kek2

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Kapcsolat velünk...

Elérhetőségeink

LX-LINE Partner-Patika

Cegadatok X

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 1829552
Neo-strata termékcsalád
A termékcsaládot két amerikai bőrgyógyász fejlesztette ki azzal az igénnyel, hogy a bőrgyógyászok kezébe a különböző bőrbetegségekben is hatékonyan alkalmazható bőrápoló termékeket adjon, melyek egyúttal anti-aging (öregedést lassító) hatással is rendelkeznek. Külön termékvonalat fejlesztettek ki a nagyon száraz, érzékeny, a rosaceás és a zsíros, problémás bőrtípusokra, a fénykárosodott bőr rejuvenációjára (fiatalítására) és különböző szarusodási zavarokra.

A különböző termékcsaládok részben eltérő hatóanyagokat tartalmaznak. Mindegyik közös hatása, hogy elősegíti az elhalt hámsejtek leválását, stimulálja a sejtmegújulást és hidratál. Ezek elsősorban az anti-aging hatás szempontjából fontos tulajdonságok, ugyanis az öregedő, fénykárosodott bőr jellemzője, hogy a hámsejtek közötti kapcsolat megerősödik, s így a normális sejtmegújulási folyamat során elhalt hámsejtek nem válnak le megfelelő ütemben. A bőrfelszínen így egy elhalt hámsejtekből álló réteg képződik, aminek következtében a bőr fakóvá, fénytelenné válik. A bőr hidratáltságának csökkenése szintén az öregedési folyamat része, ugyanis az életkorral csökken a vízmegkötő hialuronsav mennyisége, mint ahogy a kötőszöveti rostok is töredezetté válnak, pusztulásuk fokozódik, termelődésük csökken.

Curaprox termékcsaládCuraden - új név a fogászati prevencióban

Az átlagos magyar szájhigiéne színvonala hagy némi kívánnivalót maga után. Az idevonatkozó statisztikai adatok (fogkrém és fogkefe fogyasztás, átlagos fogmosási idô - a fogselyemrôl már nem is érdemes beszélni!) viccesnek tűnhetnek, de a valóságban olyan egészségügyi problémát jelent az ápolatlan száj, amelyet rajtunk, fogorvosokon kívül csak kevesen értenek meg.
hirdetés

Az emelkedő vagy csökkenő életszínvonal mellett kinek ideje, kinek pénze nincs a megfelelő szájápolásra - és egyúttal az egészséges életre. A páciensek igénytelensége mellett meg kell küzdenünk az orvoslás más területein dolgozó orvoskollégák azon ismerethiányával, mely a fertőzött, krónikusan gyulladt szájüreg általános egészségre gyakorolt hatásaira vonatkozik.

Vérnyomás-mérés

 

A magas vérnyomás népbetegség. Már az emelkedett vérnyomás is károsodást okozhat a szervezetben, főleg, ha egyéb érrendszeri kockázati tényezők is jelen vannak. Téves az a felfogás, hogy előrehaladott életkorban magasabb vérnyomás-érték is normális, anélkül, hogy károsodást okozna. Éppen az idősebb emberek a veszélyeztetettek, ha magas a vérnyomásuk. A magas vérnyomás jelentős kockázati tényező az érrendszeri-, szív- és vesebetegségek kialakulásában.

Életmódunk, életvitelünk mozgásszegény, ezért testsúlygyarapodás, keringési és egyéb egészséggel kapcsolatos problémák már korábban jelentkezhetnek. Nagyon fontos az ellenőrzése egészségi állapotunknak. Mint alapinformáció a pulzus és vérnyomásmérés időben rámutathatnak az esetleges egészség változásokra.